lauantai 6. helmikuuta 2010

Nuorten iltaman jälkilöylyjä (Mäntsälä 5. helmikuuta 2010. Kahvila Spotti)

Tapahtuma takanapäin ja nyt palautteen aika.

Saavuin 18 jälkeen paikalle, jolloin oli jo hyvin nuorisoa ja kuntapäättäjiä / valtuuston jäseniä paikalla.

Sen verran uusi tilaisuus oli minulle, koska eilinen oli ensimmäinen kerta kun kävin tuossa Kahvila Spotin tiloissa.
Ensinnäkin, paikka on aivan mahtava. Se on juuri oikealla alueella (keskusta) ja kahvilassa on erittäin hyvin tila käytetty hyväksi. Mielestäni pöytiä on tarpeeksi ja mm. biljardipöytiä lähes ruhtinaallisesti!
Eli, hyvä maku jäi ja jos olisin 18 vuotta nuorempi kävisin tuolla aktiivisesti.

Varsinaisesta ohjelmasta sanoisin että nuorten mielipiteet kunnasta ja sen toimivuudesta jäi kyllä niin vähäiseksi että oikeastaan siitä vain jäi hieman tyhjä olo.
Tietty se on omasta itsestä kiinni, miten nuorison parissa käyttäytyy, sillä jos odotat että nuoriso oma-aloitteisesti tulee juttelemaan, niin siihen voi mennä pidempi tovi, ennen kuin saa nuorison avautumaan.
Muistan etten minäkään aikanani mennyt vapaaehtoisesti puhumaan tilaisuuden järjestäjien kanssa, ellei he olleet tuttuja jo entuudestaan.
Mutta onneksi ilta ei jäänyt ihan miinukselle sosiaalisuuden suhteen, sillä tuli keskusteltua muutaman ”tutumman” nuoren kanssa, lähinnä Mäntsälän musiikki harrastus toiminnasta.

Palaute, joka oli yhtenä teemana jäi tuolle kirjalliselle tasolle ja se vasta harmi olikin, sillä olisin mieluusti kuullut nuorilta kysymykset aivan suoraan. Sillä tavoin kysymyksiin voi antaa suoran vastauksen, eikä ns. jää asia pöydälle.

Muusta tarjonnasta ilmainen peliaika & tarjoilu oli varmasti mieleen, sillä ainakin biljardipöydät olivat jatkuvasti varattuna ja kassalla tungosta :)

Elävän musiikin suhteen olin kiinnostunut eniten, mutta suureksi pettymykseksi musiikin äänentoisto oli huonosti järjestetty, sillä laulu ja soitanta tahtoi hukkua keskivaiheille tilaa, joka oli nk. putkimainen.

Sen verran kuitenkin voi sanoa että ensimmäisenä esiintynyt Ella Kuosmanen kuulosti hyvältä, mutta kuten aiemmin mainittua äänentoisto teki kepposet ja näin ei saatu kokonaisuudessaan hänen laulua niin kuuluviin, mitä se olisi vaatinut.
Paikallinen Thrash Metal pumppu Execute tarjosi muistaakseni 5 biisiä kelpo räimettä… lähinnä tyylinä oli Melodinen Thrash Metal, joka olisi myös paremman äänentoiston myötä ollut vielä parempi.
Niin kuin Ellalla hävisi vokaalit, niin samat teki Executella. Seurasin kaksi viimeistä biisiä lähempänä lavaa ja siinä sai hieman enempi irti kuin perällä, jossa olin aikaisemmin kuunnellut musiikkia.

Executen jäsenten kanssa keskustelin, lähinnä tuosta treenipaikoista Mäntsälässä. Sain kuulla että he treenaavat Lukolla (osa porukasta asuu siellä) ja toisen kitaristin mielestä Mäntsälässä pitäisi olla enemmän treenikämppä mahdollisuuksia, muuta kuin Apposen kiinteistö (joka sekin on kyllä oma tarinansa).

Tuosta bändien treenikämpistä otin tuossa selvää, viimeksi kun Apposen kiinteistö oli menossa nurin. Sain kunnalta tylyn vastauksen että paikkoja, jossa bändit voisivat treenata ei ole.

Mielestäni tuo on erittäin epäreilua niille musiikinharrastajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähteä kauemmaksi treenikämpille soittamaan (linja-autoja vuoroja ei mene enää nimeksikään, varsinkin Pohjois-Mäntsälän suuntaan ja koko ajan myös vähennetään vuoroja muuallekin, tms.)
Tapaus Apponen taas on niin ”epävarma” kun ei kunta taida mahtaa tehdä kiinteistölle mitään. Mielestäni kiinteistö pitäisi käyttää hyödyksi ja tehdä remonttia. Näin ollen saisi vanha ”ruma” rakennus uutta väriä keskustaan, jos kerta kiinteistön purkamisesta ei ole kyse (jota toivonkin).

Kuntalaisten kanssa kun olen puhunut, niin moni sysäisi Apposen kiinteistön alle pommin ja rakentaisi jotakin esim. asuinrakennuksen tilalle, mutta se taitaa olla niin että kiinteistö taitaa olla suojelukohde, joten hävittäminen ei tulisi missään nimessä kyseeseen. Asiasta enempi tietävät, antakaa informaatiota?

Illasta jäi kyllä hieman laiha maku jokseenkin, mutta ensi kerralla sitten ehkä paremmalla menestyksellä.

Kiitos kumminkin tilaisuuden järjestäjille ja Mäntsälän nuorille, jotka olivat kyllä hyvin liikkeellä!

Terv.

Mikko A. Ratia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti