perjantai 30. joulukuuta 2011

Uudelle vuodelle


Lähtölaskenta uudelle vuodelle on alkanut.

Pääministerimme Jyrki Katainen varoitteli vuodesta tulevan kallis veronmaksajalle, joka ei kyllä tullut yhtään ihmetyksenä allekirjoittaneelle.

Mennyt vuosi 2011 oli kaikenkaikkiaan surkea.

Surkean siitä teki omassa elämässä tapahtuneet muutokset, joista päällimmäisenä vielä hyvässä muistissa on perhepiirissä tapahtunut onnettomuus (tulipalo), josta kumminkin ollaan nyt pikkuhiljaa toipumassa kun kaikki meni lähestulkoon mutkitta.

Tapahtuman jälkeen koin myös muita vastoinkäymisiä, mutta luulisin että tuo tragedia vaikutti niihinkin maximaalisesti.

Niistä ei siis sen enempiä.

Viime päivinä olen ollut varsinaisessa uutispimennossa. Vasta eilen oikeastaan sain selkeää kuvaa siitä mitä kotomaassamme ja maailmalla on tapahtunut. Syynä tähän pimentoon on ollut voimakas flunssa joka on riepotellut perhettämme aina aatonaatosta lähtien.

Euron kriisi polkee paikallaan ja jatkaa varmasti tyhjäkäyntiään vielä pitkään, jos näillä korteilla mennään, mitkä brysselistä käteen saatiin.
Valitettavasti kakkosparilla ei pitkälle pötkitä, eli edelleen saksa ja ranska määrää euroopan unionin tahdit.

EU:hun ja euroon en takerru sen enempää. Niin makaa kuin petaa - Kyllä (luulisi) ”viisaan” tietävän.

Totean nyt tylysti ettei touhu voi jatkua tällaisena. Niin kauan kun meiltä veronmaksajilta kiskotaan, myös niin kauan on vähäosaisten ja normiduunareiden riski joutua turvautumaan sosiaaliturvaan, joka onkin yksi asia mihin aion tulevana vuonna kirjoituksissani paneutua. Nyt se ei toimi niinkuin pitäisi.

Kiitos vuodesta 2011 kuuluu perheelleni, läheisilleni, ystäville ja uusille tuttaville, jotka ovat olleet tukenani vaikeina aikoina.

Lopuksi haluan kuitenkin toivottaa hyvää uutta vuotta joka kotiin, mihinkään erityiseen katsoen.

Kunnioituksella

Mikko A. Ratia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti