lauantai 12. syyskuuta 2015

Motoristit Koulukiusaamista VASTAAN! Mäntsälän Kirkonkylän Koululla 08.09.2015

Tervehdys,


Kirjoitin postaamani tekstin jo samana päivänä Kirkonkylän Koulun blogille, mutta ajattelin sen myös postata omalle blogilleni, kuvien kanssa.


"Moottorien jylinä tuskin on vaimennut. Minun on pakko kirjoittaa tämä blogaus, ennen kuin se eeppinen tuntemus minusta katoaa, jonka MKKV:n vierailu sai minussa aikaan.

Monesti kun puhutaan motoristeista on mielikuva kaikkea muuta kuin sympaattinen, ihmisläheinen, välittävä, tms.
Heidät monesti mielletään ”liivi-jengiksi” jonka tarkoituksena on jotakin muuta kuin hyvä.
Luettuasi tämän kirjoituksen, toivon että ajattelet toisin. Kaikki nuo mielikuvat motoristeista ei ole todellakaan totta, taikka yleistettävissä.

8. syyskuuta 2015 Mäntsälän Kirkonkylän Koululla oli todella odottava tunnelma. Odottava tunnelma ei johtunut allekirjoittaneella siitä että luvassa olisi jotakin muuta kuin hyväntahtoinen täysin vapaaehtoisuuteen perustuva tilaisuus koulukiusaamista vastaan.

H-hetki läheni ja noin 11:30 alkoi kuulua semmoinen jylinä, mikä saa pahimman ukkosmyrskynkin kuulostamaan piipitykseltä... sieltä olivat tulossa Motoristit Koulukiusaamista Vastaan.

Kaikki paikallaolijat varmasti oli täpinöissään. Eikä suotta. Pyöriä kun alkoi valua koulun pihaan, niin siinä kyllä allekirjoittaneelle nousi hymy huulille. Moottoripyöristä olen aina pitänyt ja tuntenut pikkupojasta lähtien motoristeja. Moottoripyöräily on minulla verissä, joten tiesin siis mitä odottaa.Kunnes kaikki pyörät olivat saapuneet ja motoristit asettuneet kiltisti parijonoon odottamaan pääsyä koululle. Kirkkiksen lapset olivat puolestaan siirtyneet juhlasaliin odottamaan motoristien paikalle tuloa.Tapahtuman järjestely, kaiken toimivuus ja käytänöllisyys oli ollut varsin mukiin menevää, kunnes koitti ensimmäinen probleema. Ongelma ei ollut suuri ja se saatiinkin hyvissä ajoin kuntoon.
Show pääsi alkamaan.

Puhemiehen roolia vetänyt MKKV:n Ari ”Santis” Santaharju osoittautui varsinaiseksi veijariksi heti ensilauseesta lähtien. Hänen tapa ottaa haltuun n. 300 lasta oli ällistyttävä ja lapset olivat heti messissä, niin kuin asiaan kuului. Hänen huumorinsa upposi myös paikalla olleisiin opettajiin, vanhempiin ja muihin motoristeihin. Voisin lainata ”siellä kaikilla oli niin mukavaa” yhtään liioittelematta.
 
Arille tilaisuus osoittautui myös oivalliseksi oppitunniksi mm. uimataitoa ja eläin tunetumusta silmällä pitäen. Myös laulujen sanat olivat välillä hukassa, mutta eipä huolen häivää, kun oppilaat auttoi häntä, kuten kaverin kuuluukin auttaa J

Kuin huomaamatta Arin vitsailu vaihtui hieman vakavammaksi aiheeksi... erityisesti tarina pikkupojasta ja koiranpennusta sai silmäni kostumaan, kun ajattelenkin tarinaa. Kaikki me ihmiset tarvitsemme jonkun joka tietää miltä itsestä tuntuu.
Tarina oli niin mykistävä että jouduin keräilemään itseäni hyvän aikaa, ennen kuin pystyin taas ottamaan tilanteen haltuun.

Motoristien tilaisuus päättyi ”kaksi pientä simpanssia” – Hm, oliko se sittenkin elefanttia? Primusmotor Ari pyysi juhlasalin eteen lapsia auttamaan biisin laulamisessa ja samassa kun laulu alkoi lähti muut motoristit marssimaan kohti juhlasalin ovea.

Paikalle jäänyt Ari kuulutti seuraavaksi sisään Taikuri-Kimin & Puhuvan Mopon, jonka tarkoituksena oli keventää vakavaa aihetta taikuruudella. Kimi hoitikin homman niin kuin ammattilainen ja sai kaikilta (erityisesti lapsilta) hänelle kuuluvat kiitokset!


Motoristit ei suinkaan kaasuttaneet pois paikalta, vaan Kimin esityksen jälkeen oli vuoro mennä ihastelemaan Viipale-koulun edustalle parkkeerattuja moottoripyöriä.
Tunnelma oli kuin karkkikaupassa. Oli pyörää jos jonkinmoista ja lapset saivat testata miltä tuntuu istua kyydissä. Monet iloiset ilmeet kyllä täyttivät Kirkkiksen pihan ja kiertäessäni itsekin ihastelemassa (kuolaamassa) pyöriä ja jututtaessa motoristeja olin erittäin onnellinen niiden lasten puolesta, ketkä saivat kokea Motoristit Koulukiusaamista Vastaan.


Kaikenkaikkiaan tilaisuudesta jäi todella hyvä tunnelma. Kannatan ehdottomasti JOKAISTA vanhempainyhdistystä järjestämään vastaavan tilaisuuden koulullensa.
Ehkä motoristit ei ole niin cool kuin esim. julkkikset, mutta sanonpahan vaan että heillä jos kellä on sydän paikallaan.
Toivon että tämä Mäntsälän ensimmäinen MKKV:n vierailu ei jää viimeiseksi, vaan nuo sympaattiset ja suurisydämiset motoristit nähdään vielä Mäntsälässä.

Kiitos Motoristit Koulukiusaamista Vastaan. Teette korvaamatonta duunia ja se että teette sitä vapaaehtoisesti on todellinen sydämen asia.

Kiitos myös Kirkkiksen koulun rehtorille, opettajille, henkilökunnalle & erityisesti lapsille tämän tilaisuuden mahdollistamiseksi. Teidän kanssa on niin mahtava tehdä yhteistyötä.

Terveisin
Kirkonkylän Koulun Vanhempainyhdistyksen puolesta
pj Mikko A Ratia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti