torstai 15. huhtikuuta 2010

Kevättä kokouksineen

Tervehdys!

Kuten kevääseen kuuluu on eri yhdistyksillä kevätkokouksien aika ja minullakin riittää edellä mainittuja tapahtumia kalenteriin.

Eilen (14.4) oli kevätkokouksista ensimmäinen. Mäntsälän Invalidit RY kokoontui hieman suuremmalla kokoonpanolla kuin aikaisemmin (esim. johtoryhmän kokoukset).

Kokous vietiin läpi ilman suurempia keskusteluja. Puheenjohtajamme Susa ei päässyt valitettavasti paikalle, kun talossa jossa hän asuu on hissiremontti ja näin ollen sähköpyörätuolilla mahdoton päästä ulos. Toivottavasti tuo remontti ei kestä kauan, sillä jos nämä komeat päivät jatkuu, niin se on erittäin kurjaa nyhjöttää vain sisällä.

Kokouksesta sen verran että uusia ideoita tuli muutamia ja sehän on pelkästään positiivista, kun ajattelee sitä että toimintamme on kumminkin niin pientä, että ihmiset ovat kuulemma kyselleet onko järjestöä edes olemassa enää?

Saimme järjestöömme yhden paluumuuttajan ja se on mielestäni erittäin hyvä juttu, kun entisen puheenjohtajamme kuoleman jälkeen on rivit rakoillut pahasti (mm. Mäntsälän kunnanvaltuustossa istuva jäsenemme on kai lopettanut koko yhdistyksessä toimimisen?)
Lisäksi aikaisemmin johtoryhmän kokouksessa hyväksyimme muutaman uuden rivi- ja yhden kannattajajäsenen. Jäsenmäärä on edelleen pieni, mutta sitäkin tiiviimmin homma sujuu.

Tuosta yhdistäytymisestä kahden muun paikallisyhdistyksen kanssa vielä odotellaan tietoa ja sen verran voi tässä kertoa että Järvenpäänseudun Invalidit ovat esittäneet yhdistymiselle mielenkiintonsa. Katsellaan nyt rauhassa, miten Keravan yhdistys vastaa?

Liikuntaesteisyyteen vielä lisäten, että minulle on tullut nyt muutamia yhteydenottoja, kun asiat ei ole vammautuneella/liikuntaesteisellä pelannut kotikunnassani.

Olen jo ensimmäiseen tapaukseen auttanut tekemään kirjallista valitusta Perusturvalautakuntaan, kun kunnalta tuli kielteinen päätös kuljetustukeen. Katsotaan ja kuulostellaan miten PETU vastaa asiaan ja saako tuota tappelua jatkaa?

Toinen ihminen joka otti yhteyttä minuun alkuviikosta oli perheenjäsenensä puolesta asialla. Otin liitosta selvää tuosta tilanteesta ja palaan loppuviikosta asiaan.

Käy vaan hieman ihmetyttää että onko Mäntsälässä yhtään inhimillistä päättäjää/virkamiestä?
Siltä se alkaa tuntua kun tässä (ja niin lukuisissa muissakin kunnissa tai kaupungissa) ei apua tarvitseva, vähäosainen ihminen saa välttämättä apua kunnalta, vaikka se olisi heille lain mukaan subjektiivinen oikeus?

Mielestäni tässä tapauksessa, kun esim. vanhuksilta tai vammaisilta evätään heille kuuluva tuki, kunta/kaupunki pitäisi laittaa edesvastuuseen selvästä syrjinnästä ja päätöksen tehnyt virkamies tulisi laittaa vastuuseen. Mutta näinhän ei tietenkään ole.

On olemassa niitäkin tapauksia milloin selvän virheen tehnyt virkamies on laitettu vastuuseen ja tuloksena joko viraltapano tai sakkoja, mutta näin ei tapahtunut, vaikka 1.9.2009 uudistettu vammaislaki takaa subjektiivisen oikeuden vaikeavammaiselle ihmiselle. Soveltamista lakiin tapahtuu liian paljon!

Olisikohan tässä asiassa syytä päättäjien katsoa peiliin ja ottaa asia todellakin käsittelyyn? Ei se vamma tai vaikeus pelkästään paperilla näy, vaan ihmisen joka ”leikkii” tuomaria pitäisi myös tietää ja tuntea tätä tuen hakijaa paremmin!
En nyt tällä tarkoita että hyvänpäiväntuttuja pitäisi olla, mutta ottaa selville kartoituksen avulla missä niin kuin oikeasti mennään? Voin kuvitella nuo päättäjät istumassa toimistollaan ja tekemässä päätöksiä papereiden mukaan. Liukuhihna työnä tuo varmasti menee ja ilman sen suurempia tunteita ”murskataan” ihmisiltä toive elää tasavertaista elämää nk. normaalien kanssa.

Sain tuossa joku aika sitten kuulla väitöksen, kun olin ”keskustelemassa” muutaman Vihreiden edustajan kanssa asiasta joka koski maahanmuuttajien elättämistä. Väitin, että Suomalainen vähäosainen kärsii, kun maahanmuuttoministerimme & Co. suosii oikein mamuja tulemaan tänne sankoin joukoin.
Vastaukseksi tähän sain että kyllä kunnilla/kaupungeilla on varaa taata lainmukaiset etuudet vanhuksille, vammaisille, jne. ja että väittämäni oli pelkkää huhupuheista kuultua roskakoritavaraa tai sitä kuuluisaa muukalaisvihaa.

Kyllä minua silloin suoraan sanoen ihmetytti suuresti ja vastasin että ”sehän nähdään ja että toivottavasti asia on nyt niin miten sanot sen olevan”.
Mutta, ilman mitään faktatietoa tai tilastoa voin sanoa että nuo Vihreiden edustajat valehtelee minulle väittämällä moista!

Perusteena voin kysyä että miksi sitten ei vanhuksella ole väliä että pääseekö hän liikkumaan kodistaan mihinkään, ilman että sukulaiset, ystävät, koti-apu on häntä siinä auttamassa tai miksi sitten vammautunut ihminen sulkeutuu täysin kotiinsa sängynpohjalle ja menettää elämänhalunsa, kun ei hänelle järjesty apua?

Nämä ei ole väittämiä tai kuultuja kauhuskenaarioita, vaan täyttä nähtyä totta!

Tehkööt jokainen oman päätelmänsä esimerkki tapauksista ja miettiköön sitten millaista olisi samanlaisella tilanteessa eläminen?

Sitten muita kuulumisia.

Mäntsälän Perussuomalaisilla oli valtuustoryhmän kokous maanantaina 12.4 aiheena Mäntsälän maankäytön visio.
Kunnalta oli tullut materiaalia missä oli erinäisiä väittämiä ja meidän piti keskustella ja päättää olemmeko samalla linjalla vai ei. Henkilökohtaisesti näytti väittämät melko kummallisilta… kuka lieneekään tehnyt? Otan aiheen tarkemmin esille myöhemmin, että miten Mäntsälää täytyisi kehittää.

Ensi viikolla olisi kaksi tilaisuutta. Ensin tiistaina menemme Järvenpäätalolle keskustelemaan eduskuntavaalit 2011 ehdokasasettelusta ja loppuviikosta sunnuntaina 25.4 on Perussuomalaisten Uudenmaanpiirin Kevätkokous Mäntsälän kunnantalolla. Itse menen tilaisuuteen nk. ovimieheksi, ainakin näillä näkymin. Mielenkiinnolla odotan tuota tilaisuutta.

Viikolla 17, keskiviikkona 28.4 on Mäntsälän Perussuomalaisten kevätkokous, joten kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita paikanpäälle.

Tässä tämänkertaiset, palataan asiaan

Mikko A. Ratia (PS)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti