sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Kesää odotellen…

Nyt olisi pahimmat kokous ruuhkat ohitse, kun viimeisenä kevätkokouksena ollut Mäntsälän Perussuomalaisten kevätkokous on käyty.

Tuossa aiemmin oli 25.4.2010 Perussuomalaisten Uudenmaanpiirin Kevätkokous, jonka järjestelyistä vastasi Mäntsälän Perussuomalaiset RY.

Pienellä ryhmällä homma kasattiin ja lopputulosta totta kai odotteli kauhulla, mutta kaiken palautteen jälkeen oli homma onnistunut paremmin kuin oli itse sitä odottanut.

Eli, suuret kiitokset kuuluvat heille, jotka järjestelyihin osallistuivat!

Itse kokouksesta sen verran että mielenkiintoinen tapahtuma tuo oli ja uutta ja vanhan kertaamista kuului.

Tapasin myös tilaisuudessa monia jo ennestään tuttuja kasvoja kaveriyhteisö Facebookista. Mukava tilaisuus oli kaiken kaikkiaan, kun vielä summaa senkin että kokouksessa julkistetut kansanedustaja ehdokkaista oli yksi Mäntsälän Perussuomalaisten Sari Martniku.

Kokouksessa oli vierailevana tähtenä myös Timo Soini. Harmikseni täytyi taas todeta Timon aikataulut, kun olisin halunnut keskustella eräästä asiasta ja kysyä Timon mielipidettä.

Tuleehan noita tilaisuuksia myöhemminkin, joten ei vielä paniikkia sen osin.

Tilaisuuden jälkeen ajattelin että nyt kyllä Perussuomalaiset ovat nousussa, vaikka kyllähän minä olen sen kuullut ja lukenut gallupeista, mutta tuo oli viimeinen silaus asialle.

Tuosta kokouksesta ja ehdokkaamme valinnasta lisää juttua ja kuvia myöhemmin Mäntsälän Perussuomalaiset RY:n sivuilla.

Tällä viikolla oli sitten vuorossa Mäntsälän Perussuomalaisten kevätkokous, johon ei oikeastaan panostettu liikoja, kun puhti oli tuon piirin kokouksen jäljiltä niin lopussa, ettei yksinkertaisesti voimavarat riittänyt.

Kokouksen saldona oli yksi uusi jäsen mukaan toimintaan, eli pikku hiljaa homma alkaa toimia taas.

Se on vaan helkkarin ”noloa” huomata miten Mäntsälässä ollaan ”aktiivisia”. Kyllä valittaa jaksetaan epäkohdista, mutta sitten ei kumminkaan tehdä sen asian eteen mitään?
Tarkoitan nyt lähinnä niitä ihmisiä, jotka rutisee epäkohdista vaikkapa maankäytön ja rakentamisen takia. He voisivat omalla aktiivisuudella vaikuttaa asioiden kulkuun ja vaikuttaa miten kunnassamme asiat lepää.

Toki, eihän sitä kuka vaan lähde politikoimaan, kun ottaa huomioon että monella on työ, perhe, harrastukset, jne. etusijalla, mutta tässä nyt ei ole se tarkoituksena, vaan yksinkertaisesti se että asiat kaipaavat enempi keskustelua ja analyysiä puolueen sisällä!

Eli, nyt Mäntsäläläisille tiedoksi että mukaan toimintaan vaan, jos Perussuomalaisuus on lähellä sydäntä. Me Mäntsäläläiset tarvitsemme rehtejä, jalat maassa tulevasti seisovia ihmisiä kunnanvaltuustoon tai vaihtoehtoisesti tukemaan toimintaamme.

Itse kokouksessa ei mitään kummallista tullut esiin. Lähinnä näkyvyyttä kaivattiin lisää ja sen myös teemme. Pakkohan tässä on alkaa kaikkien jollainosin näkyä, sillä muuten homma ei toimi!

Saman tilanteen eteen on joutunut myös Mäntsälän Invalidit RY jonka epäiltiin olevan edes olemassa enää.

Nyt oma elämäni näyttää rauhoittavan noilta kokous ruuhkilta, joita sitten olikin tuossa huhtikuun puolella aika paljon.

Seuraava tapahtuma olisi Invalidiliiton Ohjausryhmän kokous Helsingissä 8.5.2010 ja sen jälkeen näyttäisi olevan vapaata politiikasta ja muista aktiivihommista hetken aikaa.

Vielä ihan pakko loppuun mainita sellainen asia, johon olemme Mäntsälän Perussuomalaisten kanssa törmännyt, eli yksinkertaisesti Mäntsälän kunta on laiminlyönyt sopimuksia, esim. kun pidimme kevätkokouksen tuolloin 28.4. niin kunnantalon alaoven piti olla 16:50-17:00 avoinna että ne meidän jäsenet keillä ei ovikoodia ole pääsisivät kokoukseen. Mutta toisin oli.
Tämä ei ole todellakaan ensimmäinen kerta jolloin tämmöistä kiusantekoa tapahtuu, sillä olen kuullut että mm. likaisista astioista on tullut keittiön puolelta valituksia, vaikka kaikki on hoidettu sopimusten mukaan.

En tiedä onko muut puolueet/yhdistykset kokeneet samanlaista ongelmaa, mutta se on varsin harmillista tapahtukoon se kelle tahansa!

Nyt kesää odottaen vihdoin saapuvan, sillä nyt nuo kylmät tuulet ja sateet riittäisi jo.

Kunnioituksella

Mikko A. Ratia (PS)

2 kommenttia:

  1. Kiitos vain hyvin järjestetystä kokouksesta.
    Muistahan tulla Poriin kokoukseen, niin päästään samanmielisten kanssa nauttimaan mukavasta illasta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vaan jälleen kerran. Täytyy katella miten Porin reissu osuu kohdilleen, joten ei vielä lupailla mitään, mutta mielessä pidetään

    VastaaPoista