lauantai 18. syyskuuta 2010

Äänestäjille tyytyväisyystakuu - Pudotuspelit käyttöön?

”On totta, on tarua - Mutta meillä on eduskunnassa liikaa elätettäviä”

Tämä idea iski ihan äsken tajuntaani ja pakkohan se oli paperille laittaa.

Kummastelin itsekseni tuossa semmoista asiaa että miten jumalattoman epäreilua on äänestäjiä kohtaan, että kansanedustajat saavat olla täydet 4 vuotta, eli koko kauden lunastamatta lupauksiaan.

Ottaisinkin käytäntöön pudotuspelit. Harkimon tai Kummolan ei ole syytä innostua, sillä kyseessä nyt ei ole mitenkään jäällä käytävät (pään) pudotuspelit, kuten valitettavasti jääkiekko nykyisin on.

Vaan ihan ideana. Kansalaisille pitäisi antaa mahdollisuus olla joko tyytyväinen tai tyytymätön oman ehdokkaan eduskunnassa työskentelyyn ja yksinkertaisella rasti ruutuun järjestelmällä tuo menisi, notta mahdollisilta kunnianloukkaus tapauksilta vältyttäisiin.

Lopputuloksen määräisi se, miten esim. SDP:n ehdokas on saanut kansalta palautetta ja jos tietty tyytyväisyys näkyy hänen työskentelyssään, niin hän välttäisi pudotuspelin.
Taasen jos palaute näyttää miinusmerkkiä, niin armoa ei anella, eikä anneta vaan matka käy Ö-mapin kautta pudotuspeleihin.

Näin ainakin saisi karsittua todelliset kansanedustajat, julkkisehdokkaista ja muista paskanpuhujista.

Pudotuspeleissä vastustajat olisivat tietysti edellisellä kerralla ulosjääneitä tai ihan uusia kasvoja.

Pudotuspelit tulisi pitää vaikka kansanedustajakauden puolivälissä, eli 2 vuotta saisi turhat paskanjauhajat nauttia kaikista eduistaan, palkasta puhumattakaan. Mutta jos ei kansalta positiivista palautetta tipu, niin kylmä kohtalo on joutua taistelemaan paikasta jälleen kerran.

Tietysti siinä vastaan tulisi vaalirahoitukset, kampanjat, jne. mutta nämä tulisi itse pudotuspeleihin joutunut kustantaa ihan omasta pussistaan (tai lautakasoistaan esimerkiksi).
Käy vaan kysymys mielessäni että onko mikään rahoittaja tai puolue niin tyhmä todellakin että tukisi epäluottamuslauseen saanutta esim. ex-hiihtäjää tai epävireistä känkkäränkkää eduskuntataistoon yhä uudestaan?

Äänestys/palaute kävisi vaikka internetin kautta. Äänestäjille annettaisiin henkilökohtainen koodi, jota käyttämällä saisi kirjautua palautesivuille ja koodi olisi käytössä vain kertaluontoisesti.

Tietysti tässä kohtaa pitää muistaa ettei kaikki pysty tuota Internettiä käyttämään. Etten syyllistyisi rasismiin antaisin myös vaihtoehdon äänestykselle netin kautta, joka hoituisi perinteisen postin kautta täyttämällä lomake ja postittamalla se.

Tietysti hankaluutensa tuossa hommassa on esimerkiksi kiusanteko, mutta siinäkin olisi vaihtoehtona jonkinmoinen esikarsinta joka suoritettaisiin ennen varsinaista pudotuspeli äänestystä.

Tämä olisi mielestäni niin käytännöllinen tapa estää turhan kansanedustajien ylläpito meidän kansalaisten piikkiin. Kuka nyt haluaisi kustantaa täysin turhan kansanedustajan kustannuksia?

Eli, nyt vaan tuumasta toimeen ja aloitetta kehiin, sillä ei äänestäjät kauan jaksa katsella tuota suurta kusetusta.

Aikaisemmin olen tuonut esiin tuon ”Tulos tai ulos” periaatteen myös eduskuntaan. Edellä mainittu kumminkin on ehkä parempi vaihtoehto, JOS tosiaan kansanedustaja tahtoo ajaa äänestäjien asioita, mitä tuli ”joskus luvattua” joutuu pudotuspeliin, niin en usko että kellään röyhkeyttä riittää siihen uuteen kusetukseen, vaan pellet jättää kokonaan paikan uusille kasvoille jaettavaksi.

Muutenkin mielestäni 4 vuotta on ihan turhan pitkä aika, kun tiedämme ettei jotkut ”kansanedustajat” ole kuin nimeksi paikalla ja mielipidettä esim. homoliitoista ei vaan tule. Onko kyseessä neverheard vai nobody? Siitä voisi äänestyksen laittaa myös pystyyn.

Arvon mekin äänestäjät ansaitsemme

Terv.

Mikko A. Ratia (PS)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti