keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Näin meillä MäntsälässäTerveydenhuollon Toimivuus

Vaikka taas kustaan omaan hautaan, niin on aivan pakko postata tapahtumasarja joka sai alkunsa 27.9, jolloin minulla oli aika lääkärille, jatkuvien jalka ja selkäkipujen takia.

Mäntsälän terveyskeskuksessa oli otettu käytäntöön uusi ”oma lääkäri / hoitaja” systeemi juuri edellisenä viikkona, ennenkuin lääkärille aika oli.

Epäilin hetken, jos toisenkin tuon toimivuutta, kun aikaisempi ”alue” systeemi oli naurettavuuden huippu.

Lääkäri jolle ajan sain oli positiivisesti Suomalainen ja olin kuullut hänestä pelkkää hyvää. Siis odotuksia oli myös vaivojeni ratkaisuun.

Hänen tehokkuutensa oli mairittelevan hyvää, mutta ennenkuin lähdin vastaanotolta niin hän mainitsi että ei olisi kauan tässä ”meidän alueen” lääkärinä vaan siirtyisi toiselle alueelle.
Kumminkin, kuten kunnon lääkärin kuuluu hän lupasi hoitaa asiani loppuun asti, eli tarkastaa röntgenkuvat ja tehdä jatkotoimenpiteensen tarvittava.

Odotukseni oli päästä neurologin juttusille, jos selästä ei löytyisi vikaa joka aiheuttaa valtavat kivut. Niin myös lääkäri sanoi että pistetään Hyvinkäälle paperit sen jälkeen.

Kävin sitten röntgenissä viikon päästä lääkärillä käynnistä ja silloin alkoi jo tuntua että kunnallisen puolen terveyspalvelut todellakin mättää, olkoon paikkakunta mikä tahansa.

Negatiiviset asiat kävivätkin sitten toteen, koska varatessani puhelinaikaa samalle lääkärille (joka oli minut röntgeniin määrännyt) kuulin alueemme hoitajalta että samainen lääkäri on siirtynyt jo toiselle alueelle, vaikka vasta kevään 2012 aikana piti siirron tapahtua itse lääkärin mukaan.

Hoitaja valitteli asiaa ja antoi minulle kumminkin viikon päästä puhelinajan, jona toinen lääkäri soittelisi minulle kuvien tuloksista.

Terveyskeskus käynnin jälkeen vaimoni kysyi asiaa ja kerroin että kuinka oli käynyt. Humoristisesti kerroin että tarviinkohan tulkin tuota puhelua varten, kun naislääkärin jonka minulle piti soittaa nimi viittasi ulkomaaneläviin.

Tänään sitten puhelu tulikin. Vain n. 40 minuuttia myöhässä (tosin hoitaja joka antoi ajan sanoi että myöhässä voi olla tai sitten koko puhelu jää soittamatta).

Soittajasta huomasin heti ettei nyt olla kartalla luurin toisessa päässä. Hän ensinnäkin sanoi minulle että kun olet Pornaisista täällä käynyt kuvissa (Pornaisten kunta on yhdistynyt Mäntsälän kunnan kanssa ja itse asun kumminkin Mäntsälän keskustassa) ja nyt kuulet tulokset.

Tuloksissa ei ollut mitään, johon kiinnittää huomiota. Eli, jossakin muualla vika.

Lääkäri kyllä ehdotteli vanhoja vammoja syyksi, mutta kun sanoin että olen saanut vuonna 1993 aivoruhjevamman, niin koko lääkäri-täti meni sekaisin (En usko että edes oikeista papereista katseli tietojani).

Hän ei kertakaikkiaan osannut sanoa muuta kuin kipulääkitys ja jos kipu pahenee, niin sitten vaan uudestaan lääkäriin.

Olen tyrmistynyt ja erittäin pettynyt, kun tuo lääkäri ei ottanut minkäänmoista kantaa siihen kun sanoin että parasta laittaa sitten neurologille paperit eteenpäin, vaan hän todisti taas sen tosiasian että jotkut lääkärit luulevat olevansa jumalia jotka tietää mikä on potilaalle parhaaksi, vaikka ei olisi peruskoulutusta enempää meriittejä!

Kyllä ihmiset jaksaa kannustaa menemään uudestaan lääkärille, mutta jos homma on samanlaista kuin nyt, niin ei kiitos.

Tietysti yksityinen lääkärikeskus olisi vaihtoehto, mutta eipä paljon näitä euroja jää tärvättäväksi yksityisellä käyntiin.

Vaadin saada verorahoilleni jotakin vastinetta. Vai onko kenties somalin hyvinvointi tärkeämpää kuin Suomalaisten terveys? Onko pakko tunkea meidän hyvinvoinnin turvaavia euroja pers'aukisille pankeille?

Tietty... onhan siinä sekin pointtinsa etten ole työelämässä, vaan työkyvyttömyyseläkkeellä (tahtomattani) ja siinä tapauksessa olen täysin turha yksilö, johon ei kalliita tutkimuksia kannata tärvätä.

Mäntsälän kunnalle tämä ei ole ensimmäinen tapaus, eikä varmasti viimeinen. Harmittaa vaan olla aina se ”tuntematon potilas” Arttu Viskarin sanoin.

Terveisin

Mikko A. Ratia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti