maanantai 9. tammikuuta 2012

Mielipidekirjoitus Mäntsälän paikallislehtiin 9.1.2012


Päätin nyt julkaista tämän mielipidekirjoituksen täälläkin, jos joku nyt ei satu tekstiäni lukemaan lehdestä (tai jos ei sitä julkaista?)

Uimahallista

Mäntsälän jäähalli, Tokmanni Areena valmistui 2003.
Moni kuntalainen siitä närkästyi, sillä mäntsälässä oli puhetta jo 10.1.1973 uimahallista, joka näin 39 vuoden aikana ei ole jostakin kumman syystä valmistunut?

Onhan se tietysti totta että mäntsälässä on jääkiekko ollut jo kauan ihmisten suosiossa. Muistan itsekin ajan milloin harrastin kyseistä lajia ja silloin ajattelin kyllä että ”voi kun olisi jäähalli”.

Mutta jaarittelut sikseen ja tähän päivään.

Uimahalli ei olisi todellakaan huono hankinta kuntaamme, sillä uimahalli palvelisi kuntalaisia enemmän kuin hyvin.

”Vesi on vanhin voitehista” sanonta ei ole pelkkä turha slogan, vaan aivan totta.
Vesiterapia mm. on erityisen hyvä hoitokeino, eikä varmaan jääkiekkoilijat/luistelun harrastajat pistäisi pahakseen ajatusta kovien treenien jälkeen palauttavasta uintireissusta omassa kotikunnassa, eikä tarvitsisi lähteä naapuripaikkakunnille (esim. Järvenpää) asti jotta pääsisi uimaan.

Lapsille/nuorille olisi varmasti vaihtelua arkeen, jos esim. koulusta vietettäisiin liikuntatunnit uimisen parissa. Onnistuuhan se varmaan nytkin, mutta aina on matkustaminen toisen kunnan puolelle edessä.

Aikuiset pääsisi raskaan työpäivän jälkeen rentouttamaan kroppaansa uimisen merkeissä, eikä pidä unohtaa myöskään uimisen henkistä vaikutusta.

Tiedän omasta kokemuksesta vesiterapiasta että se on kyllä kaikkea muuta kuin turhaa (joku saattaa luulla/sanoa että vesiterapia olisi turhaa hifistelyä, mutta niin asia ei ole).
Säästettäisiin siis iso raha siinä että myös kuntoutus hoituisi kotikunnassamme.

Kunnan päättäjille lähtee siis kysymys. Miksi näin kauan on jo meinattu, mutta konkreettista tulosta ei siltikään ole saavutettu?

Mietityttää todellakin, että tehdäänkö asialle mitään lähitulevaisuudessa, vai ajaako kenties krikettikenttä mahdollisesti uimahallin ohi?

Uimahallin puolesta puhuen

Ex-jääkiekkoilija

Mikko A. Ratia (PS)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti