perjantai 27. tammikuuta 2012

Niinistö vs. Haavisto


Presidentinvaalien toinen kierros on ollut jo kovaa vauhtia käynnissä.

Facebookissa olen seurannut ihmisten käyttätymistä ennen ensimmäistä kierrosta ja sen jälkeen. Ensinnäkin tulee mieleen karu asia, joka jakaa yksinkertaisesti kansamme kahteen tai etten paremmin sanoisi kolmeen osaan.

Suvaitsevaiset tietysti kääntyvät Haaviston puoleen. Sehän on selvä, kun taas Suomi-kuvan vannoutuneet säilyttäjät valitsee Niinistön.

On silti olemassa vieläkin se ryhmä joka raapustaa äänestyslappuun ”313” tai muuta vastaavaa, eli spedeilyä parhaimmillaan.

Moni varmaan jättää kokonaan kinkerit väliin ja arpoo ennemmin mielessään mikä olikaan se suosikkipizzan numero paikallisen pizzerian ruokalistalla?

Kannanottoja siis on monenmoisia, joista kaikki on huomioitava sillä äänestämättä jättäminen on tulkittava asenteesta ”ei paljoa kiinnosta, samaa paskaa” - Joka myös tulevan presidentin tulisi ottaa huomioon, hallituksesta puhumattakaan.

Palataan ehdokkaisiin, joista ensiksi otetaan Sauli Niinistö.

Niinistö on jo nk. murskavoiton ottanut ensimmäisellä kierroksella ja nyt pitäisi kalastaa äänet niiltä ihmisiltä, ketkä ei Niinistöä ensimmäisellä kierroksella äänestänyt.

En usko että Niinistölle homma olisi vaikea, kun vastassa on Haavisto, kun otetaan huomioon se  että presidentinvirka on nykyään (lähes) pelkkä edustustehtävä ja Niinistöllä on paketti valmiina. Eli, meriittilista & edustava puoliso.

Tietty onhan valveutuneet kansalaiset myös tietoisia Niinistön luurangoista kaapissa, mutta niillähän ei nyt ole suurta merkitystä, esim. mitä tulee suomen osaan EU:ssa?

Arvelisin että Niinistöä äänestää toisella kierroksella kokoomuksen edustajat, sekä tavalliset ”duunari” ihmiset, jotka pitää perinteitä yllä ja ajattelee vähän enemmän asiaa, miten maailmalla suhtaudutaan suomeen. Toisaalta, nämäkin ihmiset, jotka ei siis edusta kokoomusta saa rasistin ja suvaitsemattoman leiman otsaan?

Pekka Haavisto onkin sitten todella musta hevonen, joka karkasi kuin varkain toiselle kierrokselle ohi Väyrysen.
Minulle ei tullut asia yllätyksenä, mutta monelle tuli ja sen kyllä huomasi.

Haavistosta on ylivoimaisesti eniten heitetty lokaa netissä ja noin yleisestikin kaduntallaaja tasolla.
Tosin, onhan Niinistökin saanut osansa, sillä se vasta olisikin kummallista jos ei tässä ”puskan takaa huutelijoiden” maassa niin kävisi.

Mielipiteet on aika karuja luettavia ja eikä se niistä jeesustelemalla parane valitettavasti.
Syynhän kaikki jo tietävät, mutta jos lukijalle nyt vasta heräsi kiinnostus politiikkaan noin ylipäätänsä, niin kerrotaan se toki.
Seksuaalivähemmistöön siis Haavisto kuuluu ja se on punainen vaate monelle. Toinen on hänen titteli puolutusvoimissa ”sivari”, jolla ei paljon ole vertailukohdetta Niinistön sotilasarvoon (Reservin kapteeni), kun vielä haetaan Suomen puolustusvoimille ylintä johtajaa.

Haaviston puoliso Nexar Antonio Flores myös aiheuttaa kummastusta sekä närästystä. Nexariin on on myös liitetty ”eräänlaista tietoa”, joka on kyseenalaistettu aikaisemmin. Lähinnä hänen historiansa Haaviston puolisona on ollut esillä mediassa.

Meriitit puhuu myös sen puolesta että Haavistolla on enemmän humaania ajattelua, kuin suomalaisen asioihin keskittymistä.

Netissä kirjoitellaan että eihän siitä tulisi mitään jos homosivari olisi presidenttinä ja pianhan tänne suomeen virtaisi vaan enemmän maahanmuuttajia, koko armeija lopetettaisiin ja ”homot hyppisi pöydillä”

Ihmettelen suuresti tällasia lausuntoja, sillä eihän Haavisto ole mikään maahanmuuttoasioista, suomen puolustuksesta tai seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisuudesta päättävä yksinvaltias?

Haavistolla on kokemusta humaanista kenttätyöstä enemmän kuin Niinistöllä. Valitettavasti kokemus vaan ulottuu muille maille vierahille, joten onko Haavistolla tietoakaan miten huonosti meillä hyvinvointivaltiossa voidaan?
Veikkaan kyllä kaikkien tietävän miten hyvinvointivaltiossa voidaan huonosti - Kysymys vaan kuuluu molemmille ehdokkaille että ovatko he asialle konkreettisesti tekemässä parannuksia?

Lisäksi. Haaviston esiintyminen on kieltämättä hyvää, verrattuna Niinistön esiintymiseen. Mutta loppupeleissä merkkaako tuo mitään, jos maailmassa on edelleen homovastaisia kansoja?

Olen tuosta homovastaisuudesta lukenut lukuisia kirjoituksia ja kyllähän se pistää mietityttää, jos suomelta katkeaa suhteet johonkin valtioon vain siksi että presidenttimme on homo?

Haavistoa äänestää todennäköisesti suvaitsevaisevat vihreät ja aika monet naisihmiset, koska he näkevät Haaviston tuovan lisää humanitäärisyyttä koko maailmaan, jos hänet valitaan virkaan.

Pakko vielä lisätä että kummankin kannattajista aikuisemmat yksilöt löytyy kyllä ylivoimaisesti Niinistön leiristä, sillä ”vasta-jytky” josta kuulemma Haavisto itsekin ”jyrähti” on niin lapsellista läppää, että kannattaisi ajatella itse mistä tämä suomalainen vihaisuus johtuu (jos vaan pystyy ajattelemaan muutakin?) Tosin sama ajattelu pätee myös muillekin asianosaisille.

Kaikki nähty ja kuultu summattuna yhteen kertoo että Niinistö olisi se arvojohtaja, jota Suomi nyt kaikista eniten kaipaisi fiaskollisen Tarja Halosen jälkeen.

Haavisto taas edustaisi humanitäärista ”koko maailman” presidenttiä, joka ilmiselvästi haluaa ajaa vain ja ainostaan seksuaalivähemmistöjen ja maahanmuuttajien asiaa.

KAIKKI EDELLINEN SIIS ON HAVAINTOJA MITÄ OLEN TEHNYT VAALIEN AIKANA NETISSÄ JA KENTÄLLÄ. EI MINUN OMIA NÄKEMYKSIÄNI!

Kuka äänestää ja kumpaa? Mitä minä äänestän - Ei kuulu sinulle.

Hyvä ohje jokaiselle, varsinkin sosiaalisessa mediassa liikkuville. Ei sitä ole pakko kertoa kelle antoi äänensä, mutta ihmisillä on tiukka tarve saada sota pystyyn ja OSOITTAA OLEVANSA OIKEASSA!

Naurattaa ajatus, jos ei Haavistoa äänestetä presidentiksi, niin tuleekohan taas facebook täyteen viharyhmiä joiden kohteena perussuomalaiset? En ihmettelisi yhtään ;)

Tuloksia odotellen

Kunnioituksella,

Mikko A. Ratia (PS)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti