lauantai 6. heinäkuuta 2013

KesäkuulumisetTervehdys!

Viimeisestä blogitektistäni on kulunut sen verran aikaa, että ajattelin nyt pitkästä aikaa treenailla tätäkin puuhaa.

Kesälomani aikana olen seurannut melko vähän nykyistä meininkiä suomenmaassa, mutta silti olen aika hyvin kärryillä missä mennään. Kiitos facebookin uutistulvan.

Siitä tulikin mieleeni eräs uutinen, jossa kerrottiin amerikkalaisten nuorten pakenevan facebookista kohti uusia verkostoja. Ei mikään ihme, kun koko palvelu on muuttunut aikuisten hiekkalaatikoksi.

Kerronpa ajankulukseni esimerkin, kun perussuomalaisten puoluekokousta vietettiin joensuussa kesäkuun lopulla, niin ihmeen paljon kuului väkätystä, mm. vasemmiston suunnalta. En jumankauta ymmärrä miksi kenellekkään muulle kuuluu mitä persut kokouksessaan äänestää tai tekee?

Kai se on pelkoa tai sitten lapsellista älämölöä hiekkalootalla, nimeltään sosiaalinen media.
Juuri Somessa törmäsin näihin ihme nillitäjiin. Vaikka minulle on yks hailee mitä persut tekee ja keitä valitaan luottamustoimiin, niin pakko oli hehkuttaa omissa pikku oloissaan puoluesihteeri valintaa, joka osui ja upposi just eikä melkein! Onnea vielä kerran Riikka Slunga-Poutsalolle ja muille luottamustoimia tehtäväkseen saaneille!

Nillitäjistä sikseen ja palataan tähän hetkeen.

Mitä tulee minun aktiivisiin toimiin kuntamme sisällä, niin koko alkuvuoden ja tämän meneillään olevan kesäloman ajan on ollut hieman hiljaisempaa aikaa. Vapaaehtoisena Nuorten päihteetömän Yö-kahvilan ja Kirkonkylän koulun vanhempainyhdistyksen toimissa se on mennyt.

Kerrataan se vielä ettei politiikka ole enää kuvioissa mukana, niin kuin toimiani seuraavat ihmiset tietävätkin.

Aikeissani on kyllä toimia takapiruna eräälle ihmiselle tulevaisuudessa. En kerro nyt sen enempiä, koska mitään kampanjointia ei ole vielä käynnissä. Sanonpahan vaan että henkilö ketä edustan, on sanojensa takana!

Tarkoituksenani on jatkaa toimia vapaaehtoisena myös syksyllä. Nuorisolle suunnatussa yö-kahvilassa aion vaikuttaa niin kuin ennen, koska nuoriso kumminkin on edelleen tämän maan tulevaisuus, vaikka Kataisen hallitus ajattelisi toisin.

Myös Mäntsälän Kirkonkylän koulun vanhempainyhdistyksen toimissa vapaaehtoinen toiminta jatkuu. Ei nyt vielä mitään suunnitelmia ole, mutta kesän aikana pitäisi jotakin ajatuksia kirjoittaa ylös miten tulevaisuudessa voisi toimia.

Vapaaehtoistoiminta jatkuu myös MLL:n suojatiepäivystyksen merkeissä. Nyt olisi jokaisella lapsensa koulumatkan turvallisuuden puolesta puhuvien vanhempien tehdä puheista totta ja jos vaan mitenkään kiireiltänne kerkiätte, niin päivystys olisi 13-16.8.2013 klo 8-8:30. Ei vaadi siis paljon aikaanne turvata lapsille turvallinen koulumatka.

Henkilökohtaisista asioistani on nyt tärkeimpänä proggiksena oppisopimuskoulutuspaikan haku. Kerroin blogillani aikaisemmin oppisopimuskoulutus ongelmasta, kun ei tahdo löytyä paikkaa jossa käytännön työn hoitaisin. Nyt kumminkin aion ottaa tiettyihin tahoihin yhteyttä uudemman kerran... jos vaikka nyt onni potkisi minuakin?

Jos ei kumminkaan tärppää, niin sitten onkin hiukan vaikeampaa täyttää päivät, jotka on käynyt ahdistaa jo pidemmän aikaa.

Toivotaan silti että pääsisin kouluttautumaan vihdoinkin nuoriso-ohjaajan ammattiin?
Lopuksi voisin sanoa uusille tuttavuuksille että kannattaa lukea blogiltani myös noita vanhempia kirjoituksia, koska moni ei minua tunne vielä, eikä näin ollen ole tietoinen taustoistani.

Hyvää kesän jatkoa toivotellen

Mikko A. Ratia

PS. Uusi blogisivusto on avattu. Siitä sitten myöhemmin lisää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti