keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Aktiiviset valtuutetut?Niistä on suuri pula, varsinkin kotikunnassani mäntsälässä.

Kourallinen valtuutettuja kyllä paikallislehtiin kirjoittaa näkemyksiään kuntamme asioista, mutta kovin moni valtuustoon valituista on hissukseen (paitsi tietysti vaalien alla, kun luvataan maat ja taivaat)

Missä on valtuutettujen mielipiteet? Facebook? Twitter? No sieltähän nuo löytyy ja se on helpoin tapa tuoda äänensä esiin.

Mutta kuinka moni sitten esim. ikäihmisistä käyttää kyseisiä SoMe:a? Veikkaan että kiinnostus käyttää ja varsinkin päivän mittaan lukea valtuutettujen mielipiteitä on kovin vähäistä (vaikka taannoin uutisoitiin kuinka nuoret katoavat facebookista ja siitä on tulossa enemmänkin vanhempien temmellyskenttä).

Syytä tuskin tarvitsee kaukaa hakea, sillä se löytyy ihan omasta aktiivisuudesta ilmaista mielipiteensä. Onko siihen sitten syynä puoluekuri vai mikä pelottaa tuoda asioita minkä vuoksi olisitte olleet valmiita vaikka myymään mummonne kun vaalit olivat käsillä?

Ei ole siis ihme että ihmisten luottamus ehdokkaisiin kärsii joka vuosi toisen perään.

Mäntsälässä on tulossa kansanäänestys suurkunnasta. Pelkään pahoin että siinä asetellaan vastakkain valtuustomme ja eritoten kunnanjohtajamme toiminta kuntaamme koskevissa asioissa ja luulo siitä mitä saatettaisiin ”saada” superkuntaliitoksen turvin.

Yksinkertaisesti kuntalaiset ovat lopen kyllästynyt samoihin naamoihin päättämässä, aikaan saamatta oikeastaan mitään ja nyt ollaan kovasti menemässä ”superkuntaliitokseen” mukaan.

Tunnustan etten tiedä kaikkea kuntaliitoksesta (Mikä ihme? Eihän valtuustoon tulevista asioista voida kertoa kuntalaisille, olkoon se sitten minkä kokoluokan asian tahansa) vaan tyydyn tavallisen tallaajan pintatietoon, joka on luettavissa jo paikallislehdistä.

Kiinnostaisi siis kovasti tietää onko siis kuntaliitoksen seurauksena että nykyinen mäntsälän valtuusto + hallitus katoaa olemasta ja superkuntaa hallitseva paikkakunta päättää mäntsälän kohtalosta?

Jos näin on miten luulen, niin eipä ole ihme että kuntalaisetkin kääntyvät superkunnan puolelle. Kerta ei meidän valtuustossa saada ”mitään aikaan”, niin ei ole myöskään ihme että ihmiset on suorastaan kyllästyneitä moiseen toimintaan.

Näin ollen, Mäntsälä olisi ”nukkuva lähiö”, niin kuin jo aikaisemmin tuli todettua. Sitä minä en ainakaan halua. Tosin en minä myöskään halua nykyisen valtuuston jatkavan, sillä se on jo todettu ettei näkyviä tuloksia kuntamme kehittämiseksi ole tehty (ja eikä tulla tekemään, jos samat naamat vuodesta toiseen jatkaa päättäjinä)

Mäntsälän valtuutetut. Ei ole ihme että saitte tyydyttävän arvosanan, eikä ole myös ihme sekään että samalla asteikolla jatketaan, ellette ala nyt vihdoin lunastamaan niitä suuria puheita ja lupauksia kunnan tulevaisuudesta.

”Isoveli valvoo”

Terveisin

Aktiivinen vaikuttaja

Mikko A. Ratia
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti