torstai 9. lokakuuta 2014

Vuosipäivänä 9.10.2014 – Vammaisena valtavirrassa
Vuodet kuluu todella vauhdilla ja taas on tullut se päivämäärä milloin perheeni koki tragedian 21 vuotta sitten...

Itse allekirjoittanut silloin oli mistään mitään välittämätön 16v nuorimies.

Sen verran järkeä oli kasvanut päähän että uutta alkua kovin olin työstämässä, kun peruskoulu meni miten meni.

Kohtalokas ilta9.10.1993 katkaisi kuitenkin suunnitelmat.

Vuosina 1994-2001 oli todellakin vaikeat hetkensä. Olin jo tappamassa itseäni, mutta raukka kun onneksi olin, niin se yritys onneksi jäi yrityksesi.

Tänä päivänäkin, vaikka kaikki onkin suhteellisen kunnossa (oma perhe, läheiset, oma koti, tms.) törmää jatkuvasti ongelmiin mihin väkisinkin jää kiinni.

Olen liian terve vaikeavammaiseksi, kun taas toinen taho sanoo että olen liian vaikeavammainen, ettei ole syytä kuntouttaa sen enempää mitä nyt (fysioterapia kerran viikossa)

Syrjiminen on ehkä pahinta mitä kohtaan.
Jotkut aikuiset ihmiset eivät voi tajuta sitä tosiasiaa etten ole mitenkään tyhmä, vaikka aivoruhjevamman olenkin saanut.
Se taas aiheuttaa väkisinkin tietynlaista syrjintää ja väheksymistä. Eipä se ole mukavaa kenestäkään?

Ehkä nuo ihmiset eivät ajattelee niin selkeästi? Ehkä he omaavat ennakkoluuloja? Ehkä minun suorapuheisuus on usein syynä siihen että saan vähätteleviä kommentteja kuulla/lukea?

En todellakaan tiedä, mutta tervetuloa koittamaan selviämään samasta mistä minä selvisin. En tosin kannata sitä, sillä kovin moni on lähtenyt pienemmästäkin...

Katkeruus loistaa rivien välistä joillekin lukijoille, mutta voin sanoa etten ole suinkaan katkera. Tietty olen harmissaan siitä että jouduin luopumaan niin monesta rakkaasta harrastuksesta oikean puolen halvauksesta johtuen.

Muistutuksena niille nuorille, joille elämä on yksi suuri highway ja kuolematonkin luulee olevansa, että älkää sössikö elämäänne väärillä valinnoilla, niin kuin minä tein.

Elämä ei ole käsikirjoitettu (edes elitisteille) ja kaikesta selviää, jos tahtoo niin.

Kunnioituksella

Mikko A. Ratia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti