tiistai 25. marraskuuta 2014

Vapaaehtoinen vaikuttaja: Arvoista ja arvostuksesta.
CV:ni ei ole herkille...

...jos CV:n pystyisi lisätä elämän kokemukset, niin olisin varmasti rautainen ammattilainen.

Kokemusta on pikkupojasta lähtien aina tähän 38 ikänvuoteen.
Lapsena oli syviä pelkotiloja (läheisten menetyksestä, tms.). Perheväkivaltaakin tuli valitettavasti nähtyä. Koulukiusaajiltakaan en välttynyt ja ongelmallisen nuoren elämää tuli myös kokeiltua.

Teini-ikäisenä meinasi elämän liekki sammua, mutta onneksi sisukas taistelija luonne pelasti minut pahimmalta ja nousin uuteen elämään 3kk:n sairaalajakson jälkeen. Oikeastaan voin sanoa että uusi elämäni alkoi 24. joulukuuta 1993 kun pääsin viimein sairaalasta kotia. Pysyvästi.

Elämä vaikean aivoruhjevamman jälkeen ei ollut mutkatonta, vaan kesken jäänyt kuntoutus (neuropsykologi ja puheterapeutti) meinasi kampea minut takaisin kuoleman rajoille mistä olin n. 6 vuotta sitten selvinnyt.

Elämääni hallitsi alkoholi ja masennus. Mikään ei pysynyt käsissäni enää ja loppupeleissä olin tappaa itseni.

Taas oltiin siinä tilanteessa, mistä suunta oli vain ylöspäin.

Vuonna 1999 tai 2000 aloin miettiä todellakin vaihtoehtoja miten saisi elämän raiteilleen jälleen?

Kaikki asiat selvisivät. Otin alkoholin käytöstä niskalenkin ja talouden kanssa syntyneet ongelmatkin sai ratkaisun.
Tapasin nykyisen vaimoni alkuvuodesta 2001 ja nyt olemme olleet naimisissa jo 10v ja suhteesta on saman ikäinen tytär Saga.

Olen ollut Sagan kanssa kotosalla käyttännössä siitä lähtien kun tyttö täytti 9kk. Eli, lapsistakin on kokemusta kasvattajan roolissa. Tosin, en ole ihan paras kasvattajamalli omasta mielestäni, kun on tuota temperamenttia ladattu vähän liikaakin minuun ja tyttäreeni.

Vuoden 2007 aikana aloin miettiä tulevaisuuttani ja aloitin politiikan parissa. Samoiuhin aikoihin alkoi kirjoittaminen julkiseen blogiini.
Vuonna 2008, tarkemmin kunnallisvaalien alla sain ensimmäisen poliittisen luottamustehtävän, kun toimin aina loppuvuoteen 2012 Mäntsälän perusturvalautakunnassa varajäsenenä.
Politiikka sai karumman päätöksen, kun silloinen osaston hallitus suorastaan valehteli minut pihalle.
Toimin myös Invalidiliiton kouluttamina ”Alueellinnen Vaikuttaja” tittelin alla. Se on hieman hiljaisempaa toimintaa nykyisin, kun Mäntsälän osasto liittyi Järvenpään seudun invalideihin.

Aloitin vuoden 2010 syksystä vapaaehtoistyön Mäntsälän kunnan nuorisotoimen ja vapaaehtoisten pyörittämässä nuorten (13-17v) päihteettömässä Yökahvilassa perjantai-iltaisin.

Tyttäreni aloitti koulun ja siitä aukeni paikka Kirkonkylän Koulun Vanhempainyhdistykseen, jossa olen käytännössä toiminut tyttäreni ensimmäisestä luokasta asti. Nykyisillään olen yhdistyksen puheenjohtaja/puuhamies jo toista kautta.

Vapaaehtoistyö minua kiinnostaa ja uusia ”aluevaltauksia” olisi tarkoitus ensi kevääksi suunnitella, kunhan tämä talvi vaan väistyy ja erakko pääsee taas mökistään maailmalle.

Lisänä olen kertonut selviämistarinani TV-kameroille, antanut haastattelun MT-lehdelle ja olen myös päässyt Teoistaan Tunnetut osa 2 kirjaan, joka on Mäntsälän kulttuurihistoriasta kertova kirja.

Kaiken tämän teen sydämestäni. En hae turhaa julkisuutta valittamalla kurjaa kohtaloani, vaan pyrin auttamaan erityisesti lapsia ja nuoria elämässä eteenpäin.

Seuraa minua sosiaalisessa mediassa, kysyä saa jos joku asia askaruttaa & kaveriksi saa pyytää.

Kunnioituksella,

Mikko A. Ratia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti