sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän ajatuksia

Eilen Suomen Itsenäisyyttä juhlistettiin 97:n kerran.

Taas olivat ”anarkistit” asialla sabotoimalla mahdollisuuksien mukaan linnan juhlia.

Närkästyin tuosta asiasta taas ja facebookissa tulikin kirottua nuo ”anarkistit” alimpaan helvettiin.

Ryhdyin kuitenkin ajattelemaan asiaa tarkemmin (kiitos erään kaverini kommentin)

Eipä mikään ihme että porukka kapinoi ja meuhkaa elitistibileitä kohtaan. Eihän linnan juhlissa juhlita enää heitä, keille se oikea kunnia kuuluu.

Tänä päivänä linnan juhlat ovat kuin muotinäytös, jossa pukuja toisensa jälkeen arvostellaan ja media huutaa punaisena ”Kuka on linnan kuningatar?” tms.
Eipä siinä ihmismassassa juurikaan kukaan nauti, varsinkaan huonompi kuntoiset veteraanit, kun ympärillä ihan helkkaristi väkeä.

Itsenäisyyspäivän vastaanotto pitäisi mielestäni uusia kovalla kädellä ja karsia ensinnäkin joukosta luteet keillä ei ole mitään tekemistä Suomen Itsenäisyyden kanssa. Ajatteles nyt itsekin... eikö olisi hienompaa kun juhlat olisi pelkästään heille ketkä ovat antaneet panoksensa Suomen Itsenäisyydelle?

Eipä heistä linna täyttyisi, mutta kyllähän ex-presidentit ja muut arvonsa ansaitsevat pääsisi juhlistamaan Itsenäisyyttämme.

Olisiko tuolloin poliisin ilta täynnä ”mielensäpahoittajien” perässä juoksemista? En usko ainakaan, jos vieraslistalla olisi edellämainittuja ihmisiä, eikä joka helkkarin ”neverheard kansanedustaja” ja julkisuudesta tuttuja naamoja.

Mietinnän arvoinen juttu sanoisin, kun mielenosoittajat aiheutti 100 000€ vahingot ja poliisilla asian parissa on edessä pitkä työsarka. Ei tuo varmasti ollut tarkoitus tänäkään vuonna?

Ei unohdeta kuitenkaan niitä mielenosoittajia. Pakkohan heillä syy on olla kun noin käyttäytyy? Kaikki mielenosoittajat eivät osallistuneet tuhotöihin, mutta valitettavasti joka kerta joukkoon mahtuu nuo oikeat huligaanit.
Eiköhän se ole selvää. Valtiovallan pippalot veronmaksajien rahoilla ei paljon kiinnosta allekirjoittanuttakaan. Varsinkin kun valtion toimet ovat kaikkea muuta kuin suomalaisen eduksi.
Paha olo ihmisten keskuudessa jatkuu ja pikku hiljaa Suomeenkin alkaa rantautua mielenilmaisut, kuin euroopassa vastaanvanlaiset ovat yleisimpiä (niistä vaan ei kerrota ihan joka kerta)

Ymmärrän osittain mielenilmaisun ”kermaperseiden bileitä” vastaan, mutta sitä en todellakaan hyväksy että nuo mielenilmaisut myös kohdistuu sotiemme veteraaneihin jotka ovat omalla panoksellaan varmistaneet että jälkipolvilla on vapaa maa jossa rakentaa uutta suomalaista tarinaa.

Ajatusta antaa koko keissi... vuosihan tässä on hyvää peliaikaa miettiä ja taas kohdata sama tilanne. En meinaa usko että mikään muuttuu.

Minua ei kiinnosta loppupeleissä linnan juhlat (ainakaan nykymuodossaan tai oikeastaan muodissaan), vaan yksinkertaisesti se mitä meidän jälkipolvien eteen isoisämme tekivät ja varmistivat näin ollen meille elon vapaassa maassa.

Kiitoksella ja kunnioituksella

Mikko A. Ratia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti