maanantai 9. maaliskuuta 2015

Suomi tarvitsee ääntäsi... valitse tarkoin kelle sen annat

Ei ole mikään varsinainen ihme, kun suomalaisilla on erittäin heikko kiinnostus politiikkaan.
Itsekin olen monesti miettinyt sitä että onko sillä nyt mitään merkitystä, jos jätän ääneni antamatta?

Etenkin se on suurta hämmästystä ja suoranaista v#!#tusta aiheuttava asia, kun yksittäiset edustajaehdokkaat lupaavat maat ja taivaat. Läpi päästyään unohtuu helposti mitä tuli luvattua. Niin se vaan on. 4 vuotta on aikaa nauttia turhasta luottamuksesta, eikä äänestäjät välttämättä edes muista mitä tuokin nilkki viime vaaleissa lupasi, kun on edessä seuraavat vaalit?

Olen myös miettinyt Suomen hallinnon uudistamista. Suora demokratia olisi avain, jolla saataisiin jotakin tolkkua tuolle idioottimaiselle puoluepelleilylle.
Jokainen kansanedustaja näin ollen saisi vastata itse lupauksistaan, eikä puolueet olisi määräämässä mitä kenenkin tulee äänestää ja kuinka toimia luottamuspaikoissaan.

Moni on jo tyrmännyt ajatukseni tästä, kun olen tuonut sen esiin sivulauseessa. Ajatelkaas nyt... miksi luottaa toimimattomaan systeemiin, kun sitä voisi uudistaa?

Suomi tarvitsee nyt päättäjiä, ketkä uskaltavat uudistaa. Niin valtio kuin kuntatasolla.

Tulevissa vaaleissa todellakin tarvitaan siis ääntäsi. Minä valitsen nuoren, tuoreen ja virtaa täynnä olevan ehdokkaan, kenellä on ideaa riittämiin. Hän ei ehkä edusta suoranaisesti minun arvomaailmaani, mutta jostakin se muutos on aloitettava.

Toivoisin näkeväni uuden eduskunnan sisällä tietoa, taitoa, uudistuskykyä sekä rohkeutta. Suomi on ollut liian kauan jo kumartajien roolissa perse pystyssä milloin mihinkin suuntaan.
Päättäjän tulee olla myös yhteistyökykyinen. Jos jokainen on omaa puskaa vaan kastamassa, eikä suostu kompromisseihin, niin silloin saadaan myös unohtaa asioiden eteneminen toivotulla aikataululla.

Valitettavasti osaan jo ennustaa tulevaa eduskuntaa, jossa on entisiä urheilijoita, missejä, julkkiksia, tms. turhakkeita keiden sanansaattajana on 7-päivää, tms. lehdet.

Missä on edellämainittujen tietotaito, uudistamiskyky, viisaus? Ei se lehtien palstoilta saatu säälipiste takaa sitä että ihminen olisi todella valmis edustamaan pahan paikan tullen rakasta kotimaata.
Älä äänestä siis julkkista, kellä ei ole mitään muuta annettavaa kuin ääniä omalla puolueelle. Äänestä muutosta, sillä sitä me todella tarvitaan!

Ehdokkaani Mitja Päivinen (Muutos2011) ja hänen vaalisivustonsa on Ehdottomasti tutustumisen arvoinen tulevaisuuden tekijä!

Kunnioituksella

Mikko A. Ratia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti