tiistai 12. toukokuuta 2015

Vanhemmat! Vaikutetaan yhteistyöllä lastemme arkeen

Suvivirteen ei ole enää kauan. Liian nopeasti sekin tulee eteen, sillä mahdottomasti olisi vielä hommaa vanhempainyhdistyksen puolella.

Meillä Mäntsälässä on kunnanvaltuusto ujuttanut myös lusikkansa soppaan. Sillä henkilöstösäästöjen osuminen opettajiin on teettänyt koulun hallinnolle tuskaisen työmäärän.

Vanhempainyhdistyskään ei ole välttynyt perusopetukseen suuntautuvista säästötoimenpiteistä. Kyllä se on vaan arkipäivää että yhdistys antaa koululle tukea ja miksei antaisi, kun jälkikasvumme on kyseessä?

Stressiltäkään ei ole vältytty, sillä viime viikon keskiviikkona järjestetty perinteinen kevätdisko oli tuottaa ongelmia ja hoppua suuntaan jos toiseen. Siinä kyllä allekirjoittanutta vietiin paikasta A paikkaan B.

Onnekseni tutut aktiiviset vanhempainyhdistyksen johtoryhmän jäsenet ja oppilaiden vanhemmat ja muutama nuorison edustaja olivat taas suurena tukena, jotta ikimuistoinen ilta lapsille järjestyi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Olen kumminkin ihmetellyt erästä asiaa.

Meillähän Kirkkiksellä (Kirkonkylän Koulu) on muutamia vaihtoehtoja jolla pääsee vaikuttamaan lapsensa kouluarkeen.
Vanhempainyhdistyksessä talkootyö, eli osallistuminen tapahtumien järjestämiseen, tms. ja toisena vaihtoehtona on ollut maksaa vanhempainyhdistyksen tilille 15€/lukuvuosi.

Olen koonnut sähköpostilistan Kirkkiksen aktiivivanhemmista, ketkä on mielellään tulossa auttamaan, jos vaan menoiltaan kerkiävät. Heitä on noin 25 (mukana on myös johtokunnan jäsenet)

Tuo määrä on hiukan suurempi, sillä kaikki eivät ole ottanut yhteyttä sähköpostilla. Mutta puhutaan kumminkin noin 30 ihmisen joukosta, joista vähintään puolet tarvitaan esim. diskon järjestämiseen.

Karumpaa luettavaa on kannatusmaksujen kanssa. Kannatusmaksun (15€) oli maksanut tälle lukuvuodelle 20 ihmistä laskujeni mukaan (moni maksaneista kuuluu myös aktiivisten vanhempien listaan)

Mietin vaan että kuinkakohan moni vanhempi joka ei ole mukana aktiivi tai kannatustoiminnassa tietää mitä kaikkea vanhempainyhdistys järjestää lastemme iloksi?

Ei tuo nyt kauhealta kuulosta, jos vanhemmat maksaa lapsestaan 15€ lukuvuodelta. Se pitää kumminkin sisällään esim. disko kaksi kertaa lukuvuoden aikana, erinäisiä talkooluntoisia puuhailupäiviä lasten välituntien iloksi (viimeisenä keppihevostehdas), kevätstipendit, yms.
Edellämainittujen lisäksi vanhempainyhdistys tekee yhteistyötä paikallisten järjestöjen kanssa. Tämän vuoden syksyllä esim. Motoristit Koulukiusaamista Vastaan tapahtuma syyskuussa joka on vanhempainyhdistyksen järjestämä tilaisuus.

Tekisimme varmasti paljon muutakin, jos vaan aika ja raha riittäisi. Esimerkiksi voisimme tehdä mm. oppilaille hankintoja, jotka olisivat opiskeluun tukena tai hyödyksi.
 
Vaikua siis sinäkin arvoisa vanhempi lapsesi tulevaisuuteen. Tehdään tästä yhdessä totta.

Terveisin

Mäntsälän Kirkonkylän Koulun Vanhempainyhdistyksen pj
Mikko A. Ratia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti