maanantai 26. toukokuuta 2014

Jälkipeliä kesän kynnyksellä...



Viimeinen toukokuun viikko on alkanut ja täytyy nyt myöntää, ettei se lähtenyt mitenkään riemulla käyntiin.

Eilinen finaalitappio venäjää vastaan lätkän MM-kisoissa kirvelee hiukan. Ei siksi että hävisimme, vaan yksinkertaisesti tyyli millä venäjän voitto sinetöitiin.

Ruotsalaismedia ja ”rakas” Kalervo Kummola on nostanut esiin tavan millä venäjän luotsi Oleg Znarok toteutti toimitsijakieltoaan ei lupaa hyvää. Tuomarilinja myös puhuttaa, mutta puolin jos toisin jätettiin selviä jäähyjä viheltämättä.

Kaiken kun ynnää yhteen, niin ei voi muuta sanoa kuin HIENOA LEIJONAT! Minä en kisojen edetessä ryömimisvaihteella uskonut että Suomi yltää finaaliin asti, koska sen verran Hannu Hanhi kiekkoa tuli Leijonalaumalta nähtyä.

Välierissä kaatui Tsekki ja sen pelin jälkeen aloin pikkuhiljaa uskomaan että venäjäkin kaatuu, jos vaan jaksetaan pelata täydet 60min tarkkaa peliä ja pysytään boxista poissa.

Vaan venäjän karhulla oli tällä kertaa pidemmän kynnet ja mestaruus meni itärajan taakse.
Länsinaapuri olisi ollut kyllä huikea kohdata finaalissa, mutta tällä kertaa näin. Isosti onnea myös ruotsille pronssista!

Se siitä jälkipelistä.

Eilen myös ratkesi Europarlamenttivaalit ja luettuani aamulla miten muualla euroopassa oli käynyt, niin suurella mielenkiinnolla jään seuraamaan miten asiat sujuvat vastaisuudessa, kun kovasti eurokriittiset puolueet nosti päätään.

Suomessa äänetystulos ei hämmästyttänyt itse asiassa lainkaan.

Persuille & demareille äänestystulos oli kaiketi pettymys. Äänestysprosentti ei kovin hääppöinen ollut koko maassa ja Soinin ”jytky vers. 2” jäi saavuttamatta, samoin Rinteen kelkan kääntäminen.

Tuosta äänestysprosentin alhaisuudesta en myöskään lähde hämmästelemään, sillä niin paljon olen kuullut ihmisiltä että mitä turhaan lähteä äänestämään europarlamenttivaaleissa, kun kotomaassakin on tekemistä tarpeeksi?

Siinä tapauksessa äänestämättä jättäneet ihmiset tekee virheen.

Sillä, näen tänäpäivänä tärkeänä että suomalaisedustus on kunnossa MISSÄ NIITÄ PÄÄTÖKSIÄ TEHDÄÄN!

Tottakai kotimaan politiikkakin on tärkeää... mutta katsokaa nyt peiliin ja miettikää mihin suureen ”yhtenäiseen eurooppaan” kuulumme!

Kumminkin.. on huolestuttavaa nähdä ettei kansalaisilla riitä usko enää politiikkaan. Oma usko oli mennä mäntsälän kunnallisvaalien 2012 sotkuissa, mutta se oli ainoastaan yhden ihmisen missio päästä uhkasta (minusta) eroon.

Jotakin tulisi tehdä, jotta kansan luottamus saataisiin takaisin? Toisiko poliittisen systeemin uudistus äänestäjät uurnille? vai mikä olisi ratkaisu?

Hävettää vaan niiden ”pyrkyrien” puolesta ketkä lupaa maat ja taivaat, kun valtuusto, tms. paikka on kyseessä.

Ilman politiikkaakin voi vaikuttaa asioihin, mutta 7 vuotta vapaaehtoistyötä eri ihmisryhmien eteen on todistanut ettei se ainakaan kovin helppoa ole, kun rahat on tiukassa, niin ei myöskään vapaaehtoistoimintaa pysty ylläpitämään.

Siksi kannattaa miettiä vaihtoehtoa nimeltä äänestäminen.

Timo Soinin ääni tuli tutuksi Radio Suomipopin aalloilta ”paremman suomen ja euroopan” puolestapuhujana. Eipä oma kantani paljoa eroa, sillä olen itsekin paremman EU:n kannalla, enkä tunkiopolitiikan tukija, niin kuin EU on ollut.

Tässäpä tämän päivän mietteet. Parempia aikoja odotellen.

Kunnioituksella,

Mikko A. Ratia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti