keskiviikko 6. elokuuta 2014

Maltti on taas valttia...
Koulut alkoi meillä mäntsälässä tänään, kuten monessakin muussa kunnassa/kaupungissa.

"Tarkkanäköisimmät" ovat huomannutkin että koulujen läheisyyteen on ilmestynyt kylttejä, jossa asiasta muistutetaan.

Kuten kahtena edellisenä vuonna Mäntsälässä oli reippaita vapaaehtoisia vanhempia turvaamassa pienten ja vähän isompien koulumatkaa MLL:n suojatiepäivystyksen puolesta.

Keskustelua on myös poikinut nämä kyltit (katso kuva alla)Positiivisesti asia on otettu vastaan, niin kommenteissa kuin ratin takana, josta täytyy nyt erityisesti kiittää kaikkia Kivistöntiellä autoilleita ihmisiä. Muistutus koulujen alusta ja ihminen huomioliiveissä varmasti muistutti korvaamattomista lapsista koulutiellä.

Päivystys meni suurimmilta osilta hyvin, eikä törppöjä autoilijoita ollut liikenteessä. Mutta, eipä unohdeta sitä tosiasiaa, että ei autolla liikkuvat ole niitä ainoita riskejä liikenteessä.

Siksi pyydänkin nyt kaikkia vanhempia ottamaan pikakertauksen liikennesäännöistä jälkikasvulleen (vaikka tietäisitte että kaikki oppi on jo annettu ja perille menneeksi havaittu).

Nyt törkin mehiläispesää kun sanon tämän, mutta en voi olla kauhistelematta joidenkin lasten liikennekäyttäytymistä (onneksi vähemmistö on niitä itsestään välittämättömiä tapauksia). Jos siis tuntuu siltä että liikennekasvatus on mennyt kuuroille korville, niin kannatan mitä pikimmin hoitaa asia kuntoon.

Kuka vanhempi nyt haluaa että sattuu jotakin? Ei kukaan. Siksi pidän tärkeänä asiana että se pyöräilykypärä joko hankintaan lapselle tai sitten sen käytön tärkeyttä korostetaan.

Moni lapsi näytti unohtaneen kypärän joko kotiin tai polkypyörän tangolle roikkumaan. 

Kirkonkylän rehtori näytti vielä eritysesti kypärän käytöstä kirjoittavan tämän päiväisessä Wilma tiedoitteessaan.
Rehtori viestissään ei yhtään liioittelut kypärän käyttöä. Päävammat ei ole mikään leikin asia. 
Voin kertoa ihan kokemuksesta, ettei kypärän käyttöä tule vähätellä lainkaan!

Mutta, toivotaan että liikenneturvallisuusvuosi menee toiveiden mukaisesti ja pahemmilta tapauksilta vältytään. Se ei kumminkaan toivomalla toteudu, vaan toimimalla.

Liikenteessä ei tule leikkiä ja tämä muistutus pätee kaikkiin matkaajiin. Älkää pilatko valinnoillanne itsenne tai toisten elämää.

Liikenneturvallisuuden puolesta

Mikko A. Ratia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti