maanantai 18. tammikuuta 2016

Uudelle Vuodelle......mahtuu aika helkkaristi taas menoa ja meininkiä.

Ensinnäkin haluaisin seisauttaa kellot tai edes vähän hidastaa tahtia, sillä lähes 18 päivää olen tätäkin tekstiä ”meinannut”

Aika siis kuluu siivillä, kuten viime vuosina on ollut tapana tehdä.

Tähän vuoteen mahtuu jo yllättävän paljon ja sehän on hyvä, kun ajattelee että ajoissa hommat pystyy toteuttamaan varmemmin (tai sitten ei. Onhan sekin puoli nähty)

Sanoisin että kiireinen tämäkin vuosi tulee olemaan, sillä kahden Kirkonkylän Koulun aktiivin kanssa olemme aloittaneet kartoittaa Mäntsälän omaa perhepäivää syyskuun alkuun 2016. Palaan tähän myöhemmin ja annan vähän enempi taustatietoa.

”Nuorten Aikuisten Olohuone”, eli olkkari käynnistyi eilen Mäntsälän Monitoimitalolla nuorisotiloissa (ent. Sport Net Cafe)
Olkkari on siis Mäntsälän Kunnan sponsoroima ja Mäntsälän Nuorten Kummit ry:n (MNK) järjestämä tilaisuus 18-29v nuorille. Tämä tuli tuossa viime syksynä esille nuorten kuulemistilaisuudessa ja MNK otti kopin, kunnan panostaessa esim. tarjoamisiin.

Tilaisuus on tarkoitus järjestää kerran kuukaudessa (näin alkuun) ja ajankohtana on suunnilleen kuukauden keskiväli (Sunnuntai päivä).

Eilisestä kyllä jäi niin hyvä fiilis, jotta tilaisuuden lopuksi keskustelimme erään MNK:n aktiivin kanssa että tätähän toimintaa voisi laajentaa myös nuoremman ikäluokan pariin (tarkoittaen lautapelejä, mitä pelasimme illan mittaan)Nuorten (13-17v) päihteetön vaihtoehto perjantai-illalle, eli Yökahvila starttasi myös käyntiin. Viime perjantaina oli tämän vuoden avajaiset. Hiljaista oli nuorison suhteen, mutta niinhän se menee välillä. Kolme uutta ihmistä tuli vapaaehtoisrinkiin mukaan, joten ei ainakaan ole vapaaehtoisista pula.


En muista nyt olenko kirjoittanut asiasta tarkemmin aikaisemmin, mutta eräs tavoite on saada nk. futiskerho kasaan ensi kesään mennessä. En ole pahemmin asiasta vielä ilmoitellut, koska en taida asiasta suoritua ihan yksin, vaan tarvitsisi jonkun futiksesta kiinnostuneen ja skidien kanssa toimeentulevan yksilön kaveriksi. Tästäkin lisää myöhemmässä vaiheessa.

Muut harrastukset vapaaehtoistyön ohella on kärsinyt aika pahasti. Nollasin loppuvuodesta 2015 niin hyvin, että olin lähestulkoon tekemättä mitään (sen kyllä huomasi sitten kun piti alkaa toiminta)

Edelleen silti koitan psykopaattista levyjenkeräilyä/kuuntelua/kritisoimista harrastaa ja kirjaakin pitäisi jatkaa jossakin välissä.
Haaveita olisi siis monia... ja nehän on tehty toteutteviksi.

Tässäpä kuulumiset tällä erää. Palataan (toivottavasti) pian asiaan


Kunnioituksella
Mikko A. Ratia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti