perjantai 15. tammikuuta 2010

Hazard

Viime päivät on olleet vääntöä tapaus Kaarina Hazardista

Olen keskustellut muutamien ihmisten kanssa, jotka ovat olleet kyseenalaistaneet Hazardin kirjoituksen ja siitä poikineet kunnianloukkaus syytökset. Eli, Hazardin kirjoitus on saanut sekä Halme-fanit, sekä Hazardin puolustelijat liikkeelle.

Kansan parissa on paljon ollut kuhinaa tapauksen myötä ja se minua käy eniten kummastuttamaan että onko sitten oikeudellista kirjoittaa kuolleista mollaavaan sävyyn, kun taas elävistä jos kirjoittaa kritiikkiä on heti syytteessä kunnianloukkauksesta?
Sehän kertoo karua kieltään että jo edesmenneen ihmisen haudalla saa käyttää koiraa iltakusella, mutta jos satut menemään elävän ihmisen pihamaalle pissille, niin johan rapisee.

Minun mielestäni Hazard teki aika rohkeasti ottaessaan riskin ja kirjoittamalla jutun , mutta myöhemmin hän teki omien sanojensa mukaan itsestään väärinymmärretyn? No, tottahan ihmiset ymmärtää tuon täytenä mollaamisella Tony Halmetta kohtaan, kun hän ei korostanut sitä tekstissään että näin media näkee Halmeen.
Sen sijaan hän ottaa ryöpytyksen vastaan ja selittää sitten että ”olen huono kirjoittaja”. Uskoo ken tahtoo, mutta minä ainakin haluaisin kovasti uskoa ettei Hazard ole noin julma ihminen, että hän kirjoittaa kuolleesta ihmisestä mieleenpainuvan ”muistokirjoituksen”.

Miten sitten tuommoiset kirjoittajat pääsevät lehtien palstoille? En nyt sano etteikö Hazard saisi jatkaa ”harrastustaan”, mutta oikolukua tulevaisuudessa tarvitaan.

Käy hämmästyttämään vaan ihmisten primitiivisyys kirjoituksissaan. Yleisillä palstoilla (kuten Facebook, Suomi24, jne) huomaa että aika monta sensuuritapausta olisi päivän mittaan havaittavissa, kun ihmisistä kirjoitetaan täyttä V-alkuista settiä.
Mikä sitten tähänkin on syynä?

Kuitenkin. Vielä Hazardista sen verran että kun hänen juttuaan Halmeesta ei poistettu, niin se kyseenalaistaa taas tuon sananvapauden. Kovasti sananvapaudesta on käyty keskustelua ja sitä on vaadittu saada takaisin, niin Ilta-lehti tekee tässä tapauksessa sananvapauden ”vapauttavan” ilmiön?

Elämällä on kummatkin puolensa ja media ruokkii sitä puolesta tai vastaan asennetta kertomalla sekä hyvä että huonot puolet. Tonyllä oli kummatkin puolet, mutta se on varmasti meillä kaikilla. Meistä vaan ei ole media kiinnostunut.

Tony Halmeen muistoa kunnioittaen

Mikko A. Ratia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti