sunnuntai 17. tammikuuta 2010

JÄMÄKKYYTTÄ JA EMPATIAA HALLITUS KAIPAA!

Suomen kansalaiset ovat käyneet villiä veikkausta siitä miten meidän Suomen hallituksen kanssa käy. Ennenaikaisia eduskuntavaaleja on väläytelty aiemmin, mutta tuo ehdotus tuskin on toteutumassa.
Luottamus toisin sanoen horjuu.

Mielestäni tuo Suomen hallituksen velttous kansaa koskevissa asioissa on mennyt nyt siihen pisteeseen että kipeästi tarvittaisiin jämäkkyyttä tuonne hallituksen puoleen ettei asiat menisi liian hyssyttelyksi.
Kansanedustajilta tarvittaisiin enemmän jämäkkää otetta asioihin, muutenhan heille nauraa hevosetkin.

Jotkut yksilöt sitä jämäkkyyttä tarjoaa, mutta he ovat vain yksilöitä, valitettavasti.
Eipä siihen paljon tarvita. Onko se nyt hirveän vaikeaa pysyä sanojensa takana, vai onko se niin että viilaten ja höyläten kansaa vedätetään?
Totta kai puolueen keskeiset säännöt vaikuttavat "manipuloivasti" edustajaan ja sitä myötä ”unohtuu” vaalilupaukset.

Siis sanoista tekoihin ja sillä saataisiin korjattua moni epäkohta Suomen maassa.

Olen tutustunut nyt viimeisen kahden vuoden aikana poliitikkoihin (kuntataso & eduskunta) ja voin sanoa että ihan kiitettäviä kokemuksia ja juttutuokioita heidän kanssa on ollut ja mikä parasta; Heillä on sitä jämäkkää otetta asioihin, eikä kiertelyä, kuten liian monelta olemme tottuneet saamaan vastaukseksi, tai jo kliseinen ”En kommentoi”.

Empatia on kykyä asettaa itsensä toisen henkilön asemaan ja ymmärtää toisen tunteita. Mielestäni Suomen eduskunnasta puuttuu empatiaa, mitä tulee ainakin hallitukseen katsoen. Eipä siellä moni ajattele ja varsinkaan toimi omien tunteiden mukaisesti. Tosin, eihän kansanedustajan homma mitään tunteilua ole, sehän on ”raakaa ihmisten kyykyttämistä brutaalein elkein”.
Tämä ei päde kaikkiin kansanedustajiin, mutta valitettavan moneen kyllä sopii kuvaus ”lepsu & sydämetön”.

Empatiaa siis myös kaivataan hallituksen puolelle.

Yksi asia vielä.
Miksei ”tavalliset” ihmiset lähde mukaan politiikkaan, jos heillä on todellakin sanottavaa?

Olen keskustellut monen ihmisen kanssa joilla on todella näkemys siihen miten tässä nyt olisi paras toimia. Loppupeleissähän hallitus päättää, mutta eikö ihmiset tajua ettei noinkaan mitään tule, jos vaan itse makaa sohvalla, kun olisi tilaisuus vaikuttaa!

Moni on antanut vastauksen minulle etteivät he ole edustajatasoa, mutta mikä on se taso? Ei pidä asettaa rimaa turhan korkealle, vaan sopivalle tasolle. Vaikka eduskunnassa on korkeasti koulutettuja, tunnettuja poliitikkoja, julkkiksia, jne. niin ei se tarkoita sitä etteikö tavallisella ihmisellä olisi mahdollisuuksia päästä vaikuttamaan eduskuntaan.

Pitää löytyä vaan sitä tahtoa ja jämäkkyyttä, jottei asiat jää pöydälle makaamaan. Toiseksi empaattiset, kokeneet ihmiset olisi oiva lisä eduskunta/hallitus tasolle, sillä se antaisi varmasti uusia näkökulmia työn alla oleviin asioihin.

Siispä nyt kaikki ihmiset joilla on ajatuksia, jämäkkyyttä ja hieman empaattisuutta… lähtekää mukaan vaikuttamaan, sillä ehkä juuri sinun äänesi on se ratkaiseva ääni.

Eipä sitä tarvitse (eikä pystykään) lähteä heti eduskuntaan ehdolle, vaan ihan kuntatasolla aloittelee ja jos pelko on siitä ettei tajua asiasta mitään, niin kyllä hommaan pääsee mukaan yllättävän helposti.

Seuraavat kunnallisvaalit ovat 2012 ja niihin on vielä sen verran aikaa että ihminen oppii siinä ajassa paljon, jos vain asenne on kohdallaan.

Mutta suurta osaa ihmisiä vaivaa jo tuo nukkuvan leima, mitä äänestämiseen tulee, joten se ei ole helppo saada ihminen politiikkaan, jos ei ole kiinnostusta miten tämä Suomenmaa lepää.
Turha sitten itkeä miten huonosti menee, kun ei itse halua vaikuttaa asiaan mitenkään. Muistakaa siis käyttää sitä ääntänne!

Tuossa edustaja hommassa pitäisi ”kaikki jyvät löytyä pussista”, sillä se ei sovi heikkohermoisille, takinkääntäjille ja muuten ajattelemattomille ihmisille. Se mitä sanot, tullaan myös muistamaan ja käyttämään sinua vastaan vaadittaessa.

Tuleviin eduskuntavaaleihin on aikaa vielä tovin, mutta nyt sitä vaalityötä pitäisi alkaa tekemään, jos mielii jämäköitä ja empaattisia ihmisiä mukaan eduskuntaan. Nyt en tarkoita itseäni, sillä asetan perheeni ykköstilalle, kuten teki Paula Lehtomäki joka kieltäytyi Keskustan puheenjohtaja tittelin tavoittelusta. Arvostan hänen elettään, sanokoon kuka tahansa mitä.

Kumminkin… meitä on valitettavan moneksi ja mätiä omenoita mahtuu pyrkijöihin mukaan.
Ihmisten, äänestäjien täytyisi nyt muistaa ettei kannata törsätä äänioikeuttaan äänestämällä Aku Ankkaa (jonka vaalimenestys on taattu).

Tässä tämä. Ajatelkaa ihmiset että voitte vaikuttaa hyvinkin huomispäiväänne.

Kunnioituksella

Mikko A. Ratia (PS)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti