perjantai 1. tammikuuta 2010

Uusivuosi - Uudet Kujeet

Tervehdys,

Vuosi 2010 on startannut.
Viime vuoden loppu sai taas ajattelemaan erinäisiä arvoja elämässä ja varsinkin sitä miten huonosti ihmiset voivat kotimaassamme.

Espoon Sello Kauppakeskuksen verityöt veti fiilistä hieman varjoisampaan puoleen, kuten varmasti suurta osaa ihmisistä.
Suruvalitteluni ja osanottoni uhrien omaisille.

En lähde spekuloimaan omia ajatuksiani tuosta verityöstä sen enempi, muuten kuin sen verran että nyt pitäisi Suomen hallituksen tehdä jotakin, ennen kuin tämmöisiä tulee lisää. En toki tiedä tuon Ibrahim Shkupollin mielenterveydestä, mutta jos suoraan sanon niin ei kyllä ole kaikki ihan kunnossa jos tuollaisen raakuuden kykenee tekemään.

Tästä päästään mielenterveysongelmiin, mitä usein ilmenee veritekojen tekijällä. Mielenterveys (MT) ei ole todellakaan leikin asia, saati sitten säästöjen. Mutta silti kuulee vähänväliä juttuja jossa MT-kuntoutujia ajetaan väkisinkin avohoitoon, kun paikat ovat täynnä ja hoitajia liian vähän, jne.

Jos MT-kuntoutuja, jolla on pahoja psyykkisiä ongelmia lasketaan säästöjen toimesta avohoitoon ja jotakin meneekin vikaan, ei ole jälki yleensä ainakaan ruusuisista.

Siis nyt on tartuttava tuumasta toimeen ja järjestettävä asiat niin että kaikki MT-kuntoutujat saavat sen hoidon mikä heille on määräytynyt jo perusturvassa! Ei siitäkään tule mitään että perheet saavat pelätä läheisensä puolesta että jotakin tuon Espoon veriteon kaltaista tapahtuu. Eikä sekään ole oikein että siinä säästöillä muidenkin ihmisten turvallisuus kärsii, jos ihminen on päättänyt viedä enempi mukanaan kuin vain itsensä.

Kaikki lähtee perusturvasta, joka meille Suomalaisille luulisi olevan kunnossa, mutta valitettavasti se on harhaa uskoa niin.

Kirjoitan lisää tuosta mielenterveydestä myöhemmin, kunhan olen tutkinut aihetta paremmin ja on hieman parempi aika kirjoittaa.

Kerään tässä vuodenmittaan aiheita joita käsittelen blokissani. Lähinnä pienemmän ihmisen puolesta tässä koitetaan mennä, unohtamatta silti muitakaan.

Tammikuu näyttää kiireiseltä, ainakin Alueellinen Vaikuttaja - Iskujoukko! Koulutuksen viimeinen jakso on tiedossa kolmannella viikolla ja se on varsin mielenkiintoinen, kun minulla on ajatuksia, tai lähinnä ehdotuksia miten hommaa voisi kokeilla käytännössä toimivan.

Edelleen… minulle saa laittaa postia: mikko.ratia@pp.inet.fi ja ottaa kantaa kirjoituksiini (jos et viitsi blogiin lisätä kommenttia)

Lähitulevaisuudessa aion kirjoittaa polttavista aiheista, mutta niistä myöhemmin lisää, kun tällä hetkellä kumminkin tärkeysjärjestyksessä ykkösenä on perhe.

Toivotan siis parempaa vuotta 2010 kaikille tasavertaisesti ja muistakaa välittää läheisistänne!

Terveisin

Mikko A. Ratia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti