maanantai 26. elokuuta 2013

Tulos tai ulos!


Ensin vaaleissa äänestämme ihmiset eduskuntaan. Kuka pääsee hallitukseen, kuka ministerin pallille ja jotkut jää auttamattomasti oppositioon rutisemaan.


Kumminkin... vaalilupaukset on annettu ja kansan luottamus saatu. Vaan mitä tekekään hallitus & oppositio? Ei ainakaan edusta meitä äänestäjiä, vaan kuittailee naapuripuolueen jäsenistöä niin että WWF fiilis ei ole kaukana.


Tietty poikkeuksia on. Esim. Vasemmistoliitosta irtautunut vasenryhmä ja Perussuomalaiset, ketkä on kyllä ehdotuksia antanut, vaikka kuka sanoisi mitä.


Mietin nyt että meneekö tämä juttu nyt ihan oikein? Äänestämme ihmisiä eduskuntaan ja sitten kumminkaan emme saa mitä olemme vaalitilaisuuksissa kuullut luvattavan? Minusta ainakin tuntuu siltä että äänestämme ihmisiä johonkin aikuisten hiekkalaatikkoon, jossa jotkut onnekkaat saavat kauhakuormaajat, kun oppositioon jääneet joutuvat tyytymään pelkkää rikkinäiseen lapioon.


Suomen eduskunnassa täytyisi olla sama käytäntö kuin esim. myyntimiehillä. Tulos tai ulos, niin saadaan jotakin aikaankin.


Hämmästelevin terveisin


Mikko A. Ratia2 kommenttia:

 1. Hyvin kirjoitettu Mikko! Tämä on sitten varmaan sitä demokratiaa. Itse meinaan äänestää seuraavan kerran vaaleissa siinä vaiheessa kun poliittiset puolueet on lakkautettu ja politiikkaa tehdään yksilöinä eikä puolueiden toimesta. Näin on vissi. Luottamus politiikkoja kohtaan on karissut vuosi vuodelta. Sen takaisinsaaminen edellyttää aika ratkaisevia toimenpiteitä.

  -Jyrki boy-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantani on sama kuin sinulla Jyrki. Ihmiset tekemään päätöksiä puolueiden sijaan. Kiitos kommentistasi

   Poista