torstai 1. elokuuta 2013

Yleisönosastokirjoitus 2.8.2013 - Hard Rock Hallelujah! (vielä kerran)


Vuonna 2006 meni Suomi sekaisin, kun Lordi rymisteli Kreikan Euroviisuissa historiallisen voiton, joka on jäänyt monen mieleen.


Voitto näkyi myös mäntsälässä, kun Lordin kitaristille Amenille (Jussi Sydänmaa) pystytettiin oma Hard Rock -kivi Ehnroosin koulun läheisyyteen.


Fiilistelyt sikseen ja mennään asiaan.


Mäntsälän keskustassa sijaitseva vanha tehdaskiinteistö Apponen on toiminut mm. taideyhdityksen ja muusikoiden harrastuspaikkana.


Enää Apponen ei ole enää kunnan omistuksessa, eli siellä toimineet harrastajat ovat vähin äänin kerännyt tavaransa ja poistunut paikalta. Toisin sanoen ”Elvis has left the building”


Mäntsälän Taideyhdistys on löytänyt uudet tilat, mutta 30.7.13 ilmestyneessä Mäntsälä-lehdessä valiteltiin, että tilat ovat epäkäytännölliset ja ettei niissä ole esim. näyttelytiloja.


Entäpä muusikot? Onko heille löytynyt uusia tiloja kunnastamme?


Ainakaan muutamia vuosia takaperin ei kunnalla ollut tarjota uusia vastaavanlaisia tiloja musiikkinharrastajille. Tuskin se on parantunut, sillä esim. nuorisotiloja pompotetaan paikasta toiseen.


Otin taannoin yhteyttä Mäntsälän Elävän Musiikin Yhdistykseen ja kysyin onko heillä intoa vaikuttaa tähän tilanteeseen? Eipä ole yhdistykseltä paljon vastauksia tullut, joten ei heitä varmaan kiinnosta nuoret aloittelevat muusikot, joilla ei ole mahdollisuutta hankkia treenikämppää ”hornan tuutista”


Eipä se kovin suurta panosta tarvitse järjestää myös muusikoille mahdollisuudet jatkaa harrastustaan. Tilaahan täällä riittää.


Silti on nähtävä realiteetit. Ehnroosin koulun ongelmat on ratkaistava ja monet muut asiat menee treenikämppätilojen edelle.


Loistava idea olisi rakentaa uusi ja uljaampi monitoimitalo, joka tarjoilisi kuntalaisille harrastusmahdollisuudet (salit, uimahalli, nuoret, tms.)


Uuden monitoimitalon rakennuksessa olisi vaan huomioitavana laajemmalta osalta talon käyttö, ettei kohta valitettaisi taas jostakin.


Tulevaisuudessa mitä tapahtuukin, niin toivoisin ettei muusikot jää ilman tiloja missä harrastuksiaan jatkaa.


Hevillä ei hävitty Euroviisuissa, eikä tulla häviämään. Mäntsälästä hevi ja raskas rock on pahasti häviämässä tätä menoa.


Kesäterveisin


Mikko A. Ratia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti